Likt en vanlig veterinärklinik så är en smådjursklinik nästan samma sak. Men de arbetar endast med smådjur. Det kan låta som om de då enbart jobbar med hamstrar och liknande men de jobbar med alla djur som är likas stora eller mindre än en hund. Det betyder att om din hund eller katt blir sjuk så kan en smådjursklinik hjälpa till.

Det är däremot så att en smådjursklinik inte alltid har akutmottagning utan då kan man behöva vända sig till ett djursjukhus. Men man kan alltid ringa och se om smådjurskliniken har en ledig tid men oftast är det bättre vid sådana tillfällen att åka direkt till djursjukhuset.

AniCura Djursjukhuset i Jönköping är en smådjursklinik som har funnits i många år. De hjälper inte bara smådjur utan kan även ta hand om större djur. På deras hemsida hittar du mer information om vad för tjänster de erbjuder dig och ditt husdjur.

Vad gör en smådjursklinik?

En smådjursklinik kan göra allt från att vaccinera dina djur till att behandla mindre skador och sjukdomar. Men om det är något som är akut så är det alltid bättre att vända dig direkt till ett djursjukhus. Främst för att de oftast har bättre utrustning och det inte alltid är säkert att smådjurskliniken kan hantera akutfall. Det är då bättre att åka direkt till ett djursjukhus istället för att behöva vända i dörren på en smådjursklinik. Så om du är osäker på om det är ett akutfall eller inte så är det alltid bättre att åka till ett djursjukhus.

Men om du behöver vaccinera ditt djur eller ta hand om mindre skador eller sjukdomar så är en smådjursklinik perfekt.

Att tänka på före en vaccination på en smådjursklinik

Det kan vara väldigt viktigt att du känner till om ditt djur gjort några vaccinationer tidigare. Samma sak gäller om ditt djur har någon medicin eller annat som veterinären bör känna till. För att genomföra en vaccination på en smådjursklinik så bör du först ringa och boka tid. Berätta då vilket djur det gäller och om du känner till något som veterinären bör tänka på. Om djuret har haft någon skada eller sjukdom nyligen kan det vara relevant information.

Det är bättre att berätta mer än nödvändigt för veterinären än tvärt om. Men oftast ställer veterinären frågor innan de gör en vaccination. Ibland kan det krävas flera besök innan ditt djur är helt skyddat. Så se till att förbereda för det och se om din försäkring täcker vaccinationer. Det är ytterst ovanligt att de gör det men det kan ingå i vissa sådana.

Kontakt med en smådjursklinik

Då det finns flera smådjurskliniker i nästan alla städer i Sverige. Så det är viktigt att du hittar en du trivs med. Som med allt annat så skiljer sig även smådjurskliniker från varandra.  Så hitta den som tar bäst hand om ditt djur. Det är också bättre att använda sig av samma smådjursklinik i framtiden då de redan har en patientakt för ditt djur. Det gäller så länge som det inte är något akut då det alltid är ett djursjukhus som du ska vända dig till.

Men se till att leta runt bland de smådjursklinikerna som finns i ditt område. Till slut så kommer du hitta en som passar dig och ditt husdjur.