I helgen när min familj och min systers familj tog en seglats i Göteborgs skärgård fick jag uppleva hur jag tror det kändes att bo i Tjernobyl för 25 år sedan, notera att detta var en lite överdrift. På denna seglats så gjorde jag en del ganska tveksamma beslut angående hur jag skulle skydda mig från solen. Som de flesta vet så är det högst olämpligt att vara i solen en hel dag utan solskydd. Många är även medvetna om att solen tar extra bra om man är ute till havs. Detta tänker man ju att en seglings entusiast som jag borde ha koll på då, och det hade jag med egentligen. Men det här med lathet och den manliga genen som förklarar för en att ”det är inte så farligt, du klarar det!” gjorde att jag var röd som en kräfta dagen efter.

Misstagen började med att jag glömde solkrämen hemma och efter 20 minuter i bilen när vi kom på det, då var vi för lata för att stanna. Misstag nummer 2 var när vi åkte förbi ett apotek som vi tänkte köpa solkräm på, bara för att vi missade avfarten och det var lite molnigt.

”Man behöver inte solskydd i Göteborgs skärgård, det bara regnar”

Misstag nummer 3 var inte så mycket mitt fel som det var en ärlig miss. När vi kom till hamnen och fortfarande inte hade något solskydd, då frågade vi syster om vi kunde få låna lite solskydd och det är klart vi fick. Men vem kan göra två saker samtidigt, inte är det jag iallafall så när vi förtöjde båten och hoppade iväg så hade jag ställt flaskan på kajen. Familjen hade smörjet in sig och ställt den där för att jag skulle ta lite med, men ack nej.

Det sista misstaget jag gjorde på resan var när jag efter att det började mulna ihop övertalat min familj om att vi inte alls behövde stanna till och köpa något mer, det kunde vi ju ta på vägen hem om det skulle spricka upp. Solen tar dock rätt bra även om det är lite disigt om man är på havet med en vit segelbåt.

Så nu skiner jag rött och kan inte ha min rygg som kontakt yta mot något. hoppas ni hade en bättre helg.