Nu när båten är i toppskick, durken slipades nyligen, så är det bara till att sjösätta den efter att den stått på torra land under vintern. Men innan den sjösätts, ska vi montera dit en ny namnskylt på akterspegeln.

Vår tidigare namnskylt bestod av vanliga självhäftande dekaler i plast och en av bokstäverna hade lossnat, så nu ser det ut som att båten heter Jo anna, när båten ska heta Johanna. Det kan ju bli lite förvirring när man kommer till en ny gästhamn om namnet inte stämmer. Förmodligen är det saltet i vattnet som bidrar till att dekalerna lossnar.

Eftersom båten är så fin och påkostad, kände vi att vi ville ha något bättre än billiga plastdekaler. Vi hade sett många snygga varianter på graverade namnskyltar på andra segelbåtar i hamnen, så vi frågade ägarna vem som hade tillverkat skyltarna. Det visade sig att alla namnskyltarna var tillverkade av ett företag som heter Skövde Gravyr.

Vi kontaktade Skövde Gravyr och fick ett mycket proffsigt och kunnigt bemötande. Efter några dagar kom det ett paket med en tjusig namnskylt med namnet Johanna ingraverat i trä. Vi är supernöjda med namnskylten från Skövde Gravyr och kan verkligen rekommendera andra båtägare att skippa de billiga plastdekalerna och beställa en graverad namnskylt som håller många år framåt.