Golvslipning

Är du sugen på att ge båten ett helt nytt liv i sommar? Jag antar att du är det, det brukar vara sådana vi är. Båten är vår stora ögonsten, på gränsen till att placeras på samma piedestal som var make eller maka. (barnen brukar tack och lov hamna något högre upp).

Ändå har vi en förmåga att glömma bort durken. Nog för att den skuras och putsas och tvättas och fejas. Men golvet blir slitet med tiden. Någon går ombord med skor, och salt och smuts lägger sig i trägolvets porer. Det här är en anledning att faktiskt anlita någon för att slipa golvet. Åtminstone någon gång ibland. Måhända att det går år mellan dessa, men det gör mycket för känslan i båten med nyslipad durk.

Det bästa är att golvslipning i båten inte ens är särskilt dyrt. Det kostar några hundra kronor att få det slipat, och sedan håller det sig under många år. Genom att lägga lite pengar på golvslipning ger man båtens golv bättre förutsättningar för att hålla många år framöver. Som vi sa innan så är båten vår stora ögonsten och det är helt klart värt det.

Ett företag som jag själv har anlitat för golvslipning är Lunds Golvmontage. Korta handläggningstider, bra priser och trevlig personal. Nu är det inte särskilt sannolikt att du bor precis i närheten av mig. Men det finns garanterat en golvfirma i närheten av dig och din båt. Kontakta dom, de lär vara redo att hjälpa dig med din durk.

Golvslipning på egen hand

Om man inte vill anlita någon för golvslipning kan man också göra det själv. Det finns ställen där man kan hyra maskiner för att slipa golvet. Annars kan man även slipa golvet för hand. Det tar dock ganska mycket längre tid. Sedan är det bara att sätta igång med sin golvslipning på egen hand. Det kan ta lite tid och vara ganska svårt om man inte gjort det innan. För att lära sig finns det många guider på internet man kan följa. Vill man ha professionell hjälp är det lättast att kontakta någon som kan. Kanske kan de ge dig en kort lektion i golvslipning innan du kör igång själv.

Det var bara ett par tips. Ett annat tips, gör inte det här om du inte har riktigt trägolv. Det blir aldrig bra. Har man exempelvis något typ av plastgolv bör man absolut inte slipa det. Och som sagt, är du osäker är det alltid bäst att ta hjälp av någon professionell. Det behöver inte kosta skjortan!