Söder om Vänern finner man både Trollhättan och Vänersborg. Den geografiska sträckan mellan dessa kommuner är inte alls lång men något gemensamt för de båda kommunerna är att de är ganska små. Vänersborg har nästan hälften av den andel människor registrerade i kommunen i jämförelse med Trollhättan. Detta betyder dock inte att det inte finns stort behov av byggvaror och fönster i någon av dessa kommuner. Både kommunerna är växande och med tillväxten behöver man expandera och bygga nya fastigheter, hus och eftersom att de ligger rätt så nära vattnet är det även många som väljer att ha sommarstugor och liknande i dessa städer. Den kan dock vara väldigt svårt att veta vart man ska inhandla byggvaror och fönster, Trollhättan eller Vänersborg?

Även fast Trollhättan endast har runt 40 000 invånare så finner man flertalet verksamheter som bidrar till försäljning av byggvaror och fönster. En butik som arbetar med just byggvaror och fönster är Frändefors Trä AB. De har arbetat effektivt på marknaden mot storjättarna och detta genom att tillhandahålla de nyaste och bästa produkterna på marknaden. Vad gäller fönster har de ett stort sortiment av fönster och till detta en hel del fönstertillbehör såsom fönsterbänkar. Frändefors Trä AB är också väldigt nischade gentemot materialet trä och har ett stort utbud inom just trämaterial. På deras hemsida hittar du mer information om utbud och så vidare.

Alla typer av byggvaror och fönster kommer gott till användning i både Trollhättan och Vänersborg och förutom den stora andelen privatpersoner som väljer att inhandla dessa så används de av de olika byggfirmor som bygger ut kommunerna. Eftersom att kommunerna är relativ små så är utbudet fantastiskt bra och den andel butiker med så pass stor bredd finner man sällan i andra, lika stora städer. På så sätt är det inte konstigheter att själv ta tag i att bygga något eller byta fönster i dessa kommuner. Förutom att det visserligen kräver en ganska hög kompetens inom området för att kunna göra detta på ett bra sätt så behöver man inte vara orolig över att produkterna inte finns till hands.

Något som är vedertaget är dock att det är främst i Trollhättan som butikerna med byggvaror och fönster finns att inhandla. Eftersom att det tar mindre än 10 minuter att ta sig från Vänersborg till Trollhättan är detta dock inget som behöver oroa än. Tvärtom kan detta ses som positivt då Vänersborg har fler finare och påkostade hus vid vattnet medan Trollhättan har fler butiker och näringsliv. Oavsett dessa omständigheter så är utbudet stort gällande byggvaror och fönster,