Varför är det så svårt att inse att man blir äldre? Tiden bara rusar iväg och livet far förbi i kanonfart. Det märker man inte minst på sina barn, att de växer upp och tar egna beslut. Nu har dottern bestämt sig för att plugga i Jönköping av alla ställen. Det är säkert en bra utbildning som ges där men att flytta till Småland? Varför? Och det finns inget jag kan göra för att påverka henne att studera i en annan stad, hon har bestämt sig och då blir det så. Och då får man ju ställa upp på sina barn. För det hör ju föräldraskapet till.

Bostadssituationen för studenter är ju ganska svår idag. Inte många lägenheter finns att hyra. Och i Jönköping verkar det inte vara annorlunda. Därför tyckte vi att det kunde vara lämpligt att göra en investering och köpa en bostadsrätt åt dottern. Vi började med att googla för att hitta en mäklare i Jönköping. Och det fanns ju många mäklare men den vi tyckte hade bäst utbud och verkade bra var Västanhem.

Det finns några lägenheter mitt i centrala Jönköping som vi ska åka och titta på. Mestadels tvåor men även någon etta. Priserna har ju gått upp senaste tiden så det blir ju inte billigt men vi tror ändå att vi kan hitta nåt som passar för dottern. För det är ju ändå en investering i framtiden att skaffa sitt eget boende. Den kontakt jag haft med Västanhem bådar gott och vi ser fram emot att besöka staden, framför allt för dotterns skull, men man har ju också hört talas om det vackra läget vid Vättern.

Över huvud taget är ju bostadssituationen i Sverige inte helt enkel idag. Priserna går upp hela tiden på bostadsrätter och på hyresmarknaden är läget svårt. Det byggs för lite bostäder idag. Men det är en fråga för våra politiker att ta itu med. Jag har många gånger undrat hur unga människor ska kunna komma in på bostadsmarknaden om man inte har rika föräldrar som kan ställa upp. Det är ju så vi får göra för vår dotter.

Så vill du hitta en mäklare i Jönköping kan du höra av dig till mig, så kan jag tipsa om vem du ska kontakta.